Amnistia Internacionala : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 32 :
Un dia de [[1961]] l'advocat britànic [[Peter Benenson]] va llegir a ''[[The Observer]]'' una noticia sobre dos estudiants portuguesos que havien estat empresonats per haver fet un brindis por la llibertat. Això el va impulsar a publicar el [[28 de maig]] un article al mateix diari titulat ''Els presoners oblidats'' (en anglès ''The Forgotten Prisoners'') fent una crida als lectors per efectuar una campanya de correspondència donant suport a aquests estudiants.
 
Aquest article va serfoguèt publicat ie traduïttraduch a altres diaris del món. El juliol de 1961 es realitza la primera reunió de delegats de [[Bèlgica]], [[Regne Unit]], [[Alemanya]], [[Irlanda]], [[Suïssa]] i els [[Estats Units]] per establir un movimentmovement internacional permanent en pro de la defensa de la llibertatlibertat d'opinióopinion ie religióreligion.
 
Des d'aleshores AI ha denunciat violacions dels drets humans en pràcticament tots els [[Estat|països del món]], inclosos els règims [[Democràcia|democràtics]]. Les campanyes més habituals consisteixen en pressionar els governs per l'alliberament dels [[pres polític|presos polítics o de consciència]]. Per tal de preservar la seva independència, Amnistia Internacional es finança només amb les aportacions dels seus membres.