Lo Seten sagèl : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Patric SANS (discussion | contribucions)
Patric SANS (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 35 :
Sèm en Suècia al sègle XVI amb una epidemia de pesta que s'afraba lo país tot.Un cavalièr crosat, n'Antonius Block, se'n torna a país aprèp mai de dètz ans d'abséncia.
 
El e lo siu escudièr Jöns se rescontran la Mòrt sus una platjeplatja deserta.<ref>Cal pas jamai oblidar qu'en suèc coma en alemand es ''mòrt'' un vocable e doncas un concèpte masculins.</ref> Li ne prepausa lo cavalièr una partida d'escacs, en tot esperar d'aquel biais poder retardar l'eissida fatala mai lo temps de trobar una solucion als sius questionejarsquestionaments mertafisicsmetafisics.
 
Dementre lo siu escudièr ne va parlant de l'idèa aamaiamai lo concèpte de [[nonrés])], lo siu mèstre descubrís al passatge d'una procession de flagellants que la pâur es l'unica fondame,ntafondamenta de totala religoion.Ne va èsser tot parièr testimòni d'una joventa cremada en lenhièr.
 
Rasis eles una jove familha de forencs s'encamina en pel país tormentat.Al siu contacte, ne va descubrir n'Antonius que lo bonaür terrenal existís dins los plaseròts los pus simples de la vida.Lo rison d'una femna jove que neli porgís lach e majofas al siu mainadòt n'es per el la revelacion.
 
Lo cavalièr amb lo sieu escudièr e dequ'unes amics rescontratdsrescontrats en pel cfamincamin del retorn, tornan trobar lo castèl que daissèron dètz annadas de per abans.Son aculits pêr la castelana mas la Mòrt truca a la pòrta per lèu lolos va totes s'emportar dins una desparaubla e fantastica dança dels mòrts.
 
Lo cavalièr amb lo sieu escudièr e dequ'unes amics rescontratds en pel cfamin del retorn, tornan trobar lo castèl que daissèron dètz annadas de per abans.Son aculits pêr la castelana mas la Mòrt truca a la pòrta per lèu lo s'emportar dins una desparaubla e fantastica dança dels mòrts.
== Analisi ==
== Prèmis e guerdons ==