Economia de Fiji : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Luckas-bot (discussion | contribucions)
m r2.7.1) (Robòt Apondre: ru:Экономика Фиджи
Patric SANS (discussion | contribucions)
s ==
Linha 28 :
|Referéncias_CIA = <ref name= CIA>https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/fj.html</ref>
}}
[[Fiji]], dotada de recorses forestales, minerales e de [[pesca]], es una de las [[economia]]s pus desvolopadas del Pacific, e mai se possedisca un vast sector de subsistencia. Las exportacions de [[sucre]], las remessasremesas de devisas de losdels sieus ciutadans residents ala l exterior e una creissenta indústria de [[torisme]] - que recep 400 a 500 mil visitants per an - son las principalas fonts de devisas extèrnas<ref name=CIA/>.
 
Lo principal recors [[agricultura|agricòla]] de Fiji es la [[cana de sucre]]. Aquel coitiu a donat luòc a quatre grandas indústrias sucrerassucrièras, dont tres qu'a [[Viti Levu]]. La produccion de sucre ne representa mai d'un 50 % de las exportacions de Fiji. L'indústria dedel sucre recebèt particularament un accès especial a l'[[Union Europèa]], mas li caldrà èsser afectada per la politica de l'UE de talh de [[subsidi|subsidis]] al sucre. La produccion de sucre es responsabla per 1/3 de l'activitat industriala del país<ref name=CIA/>.
 
L'indústria manufactureramanufacturièra dispausa de paucas matèrias primièras (metals precioses, pèira de bastiment, fusta, qualques coitius e produchs elevaires). LoL' [[electricitat]] proven de centralas termicas que consoman [[petròli]] importat.
 
L'indústria del [[torisme]] foguèt afectada per un [[còp d'Estat]] lo [[2006]] e la siá recuperacion es incerta. LoEn 2007 l'arribada de visitants queigueccaiguet d'unes 6%, enamb enun resultantresultat de pro pèrdas ded' aucupacions endins lo sector, quicòm aital coma una casuda de 7% del [[PIB]]<ref name=CIA/>.
 
==Referéncias==
{{Reflist}}
 
{{OMC}}
 
{{OMC}}
== Nòtas & referéncia
[[Categoria:Economia nacionala|Fiji]] [[Categoria:Fiji]]