Renat Merle : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 1 :
'''Renat Merle''' (en francés ''René Merle''; [[La Sanha de Mar]], [[1936]]) es un istorian e un escrivan [[Occitània|occitan]] de [[Provença]].
 
== Biografia ==
Après aver ensenhat la lenga, se deguèt virar, en causa de la politica repressiva de la segonda mitat deis annadas 1970, vèrs d'estudis literaris e istorics, mai que mai subre la literatura provençala dei sègles XVIII e XIX.
''Renat Merle'' nasquèt en 1936 a la Sanha de Mar. Foguèt en mai 1968 que prenguèt consciéncia de la cultura occitana e que comencèt sa militància. Estudièt a l'Escòla normala e ensenhèt puèi dins un licèu tecnic abans de presentar l'agregacion d'istòria qu'obtenguèt. e l'an seguent comencèt a far de cors d'occitan en escòla. En 1977 dau temps qu'èra a collaborar amb lo [[CNRS]] a [[Montpelhièr]] presentèt sa tèsi que portava sur l'escritura del provençal entre 1775 e 1840.
Après aver ensenhat la lenga, se deguèt virar, en causa de la politica repressiva de la segonda mitat deis annadas 1970, vèrs d'estudis literaris e istorics, mai que mai subre la literatura provençala dei sègles XVIII e XIX. Sei recercas actualas se centran subretot sus lo periòde de 1851.
Recebèt lo Prèmi d'onor de [[la Gàrdia]] per son roman ''Le couteau sur la langue''.
 
== Òbras ==
* ''Treize reste raide'' (1997)
* ''Le couteau sur la langue'' (2001)
* ''Gentil n'a qu'un oeil'' (2003)
* ''Opération Barberousse'' (2004)
* ''Le nombril du monde'' (2004)
* ''C'est quoi la philo ?'' (2006)
== Liames extèrnes ==
* [http://merle.rene.over-blog.com Blòg de Renat Merle]