Angelo Branduardi

Angelo Branduardi, (* 12 de febrièr de 1950 a Cuggiono) es un cantaire italian qu'escriu e compausa de cançons.

Angelo Branduardi

BiografiaModificar

Ei vasut en Lombardia mes aus sons tres meses sa familha s'installa a Gènoa ont apren lo vriulon (vai un deus mes joens diplomats deu conservatòri, aus 16 ans) e coneish la cançon locau (Fabrizio De Andrè e autes). A l'un còp apren la guitarra e comença de compausar cantas sus tèxtes de poètas com Dante o Seguei Iessenin.

Sa trobada damb lo productor anglés Paul Buckmaster ei decisiu e en 1974 sorteish lo son purmèr disc, Angelo Branduardi, drin influençat per la musica progressiva. Ua aute influéncia decisiva ei la de Maurizio Fabrizio, que l'acompanha a la guitarra en las annadas que segueishen.

Comença ua carrèra europèa e los sons discs an edicions anglesas e francesas, damb l'aida de Peter Sinfield e Étienne Roda-Gil. Quauques cantas son tanben metudas en alemand per Michael Ende.

Escriu tanben la musica de frem films: Un matin rouge, State buoni se potete...

A partir de 1996, comença tanben la tièra de discs Futuro antico, dedicada a musicas ancianas. Lo primièr compren de cantas en occitan vielh, coma "A l'entrada del temps clar".

DiscografiaModificar

Sens las compilacions.

  • 1974 - Angelo Branduardi (RCA Italiana, TPL-1 1004)
  • 1975 - La luna (RCA Italiana, TPL-1 1060)
  • 1976 - Alla fiera dell'est (Polydor, 2448 051)
  • 1977 - La pulce d'acqua
  • 1979 - Cogli la prima mela
  • 1979 - Highdown Fair (version anglesa de Alla fiera dell'est)
  • 1979 - A la foire de l'est (version francesa de Alla fiera dell'est)
  • 1979 - Fables and Fantasies (version anglesa de La pulce d'acqua)
  • 1979 - La demoiselle (version francesa de La pulce d'acqua)
  • 1980 - Concerto (3 lp live, reeditat en CD doble en 1992)
  • 1980 - Gulliver, la luna e altri disegni (reedicion de La luna, amb reinterpretacion de la benda vocala)
  • 1980 - Branduardi 74 (version anglesa de Angelo Branduardi)
  • 1980 - Life is the only teacher (version anglesa de Cogli la prima mela)
  • 1980 - Va où le vent te mène (version francesa de Cogli la prima mela)
  • 1981 - Branduardi '81
  • 1981 - Branduardi 81 (version francesa)
  • 1983 - Cercando l'oro
  • 1983 - State buoni se potete (musica de film)
  • 1983 - Tout l'or du monde (version francesa de Cercando l'oro)
  • 1986 - Branduardi canta Yeats
  • 1986 - Momo (musica pel film de Johannes Schaaf)
  • 1988 - Pane e rose
  • 1988 - Du pain et des roses (version francesa de Pane e rose)
  • 1988 - Secondo Ponzio Pilato (musica pel film de Luigi Magni)
  • 1990 - Il ladro
  • 1992 - Si può fare
  • 1993 - Ça se fait (version francesa de Si può fare)
  • 1994 - Domenica e lunedì
  • 1994 - La menace (version francesa de Domenica e lunedì)
  • 1996 - Camminando camminando (live)
  • 1996 - Futuro antico I
  • 1998 - Il dito e la luna (tèxtes de Giorgio Faletti)
  • 1999 - Futuro antico II
  • 2000 - L'infinitamente piccolo
  • 2002 - Futuro antico III - (La musica alla corte dei Gonzaga)
  • 2003 - Altro ed altrove
  • 2007 - Futuro antico IV - Venezia e il Carnevale
  • 2009 - Futuro antico V - Musica della Serenissima
  • 2009 - Senza spina - live acostic de la virada de 1986 damb 3 inedits
  • 2009 - Futuro antico VI - Roma e la Festa di San Giovanni.
  • 2010 - Futuro antico VII - Il Carnevale Romano.
  • 2011 - Così è se mi pare
  • 2012 - Camminando camminando 2
  • 2013 - Il rovo e la rosa - Ballate d’amore e morte
  • 2014 - Futuro Antico VIII - Musica Alla Corte Dei Principi Vescovi
  • 2019 - Il cammino dell’anima

Ligam extèrneModificar