Marins Marais (París, lo 31 de mai de 1656 - París, lo 15 d'agost de 1728) que ho un musician (gambista) e compositor barròc francés deu sègle XVII.

Marin Marais

Hilh de Vincent Marais, sabatièr, e de Catherine Bellanger, que comencè a apréner la musican en estar corista en la glèisa de Saint-Germain-l'Auxerrois on aprengó tanben las bases de la viòla de gamba.

Aus 16 ans que deishè lo còr e que se n'anè estudiar dab lo gambista Jean de Sainte-Colombe (que deurè dilhèu estar aperat Joan de Santa Coloma se's confirmesse qu'èra efectivament bearnés) qui, au cap de seis mes, be'u digó que non podèva pas mei arren per eth.

Marais qu'entrè arron dens l'Academia Reiau de Musia com gambista. En 1676 qu'esposè Catherine Darnicourt dab qui avore mantuns mainatges. En 1679 qu'entrè dens la Musica deu rei e que hore tanben musician a l'operà.

A la mort de Jean-Baptiste Lully (a qui èra estat autrejat lo monopòli suber la creacion e la representacion musicau) que podó compausar e apitar l'operà Alcide (dab un libret de Jean-Galbert de Campistron).