Venètz de demandar una traduccion de Educacion.

Creatz (exemple detalhat) la sospagina qu'assegurarà lo seguiment del processús de traduccion en clicant sus Projècte:Traduccion/Educacion.

L'educacion es l'ensems dels mejans que permeton lo desvolopament de las facultats fisicas, moralas e intellectualas d'un èsser uman. Per extension, l'educacion designa tanben los mejans més en plaça per tal de permetre aquestes aprendissatges.

Aquestes mejans tecnics mes a disposicion dels mainatges que visitan lo Field Museum de Chicago permeton d'aprene los païses que forman Asia e sos contorns geografics.
L’adoctrinament a l’aula, la incorporació de contingut polític al material d’estudi o els professors que abusen del seu paper per adoctrinar els estudiants van en contra dels objectius de l’educació que busca la llibertat de pensament i el pensament crític.

Un drech modificar

Segon la Convencion dels Dreches de l'enfant, l'educacion es un drech garantit per los estats, e deu aver los objectius seguents Convencion dels dreches de l'enfant; article 29

  • Favorizar l'espelida de la personalitat de l'enfant e lo desvolopament de sas qualitats e aptituds mentalas e fisicas, dins tota la mesura de sas potencialitats ;


Educacion o ensenhament modificar